Flamenco in Madrid! sau de ce calatorim!

De ce calatorim? Este intrebarea la care ajungem sa reflectam toti cei care avem microbul acesta intens impregnat in sange si pe care nici un antibiotic nu il poate inlatura (nu ca am vrea :-P).

De ce ajungem sa planificam Viata prin calatorii? Vrem sa traim intens? Vrem sa exploram la maxim? Oare vom ajunge sa ne simtim satui si sa ne oprim? Toate astea sunt intrebari ce eu mi le pun si la care primesc, fara sa ma astept, un raspuns indestulator de la o simpla, aparent banala, experienta.

Un raspuns indestulator l-am primit la Madrid in urma unui spectacol de Flamenco! Sa ne intelegem: nu sunt fan flamenco, nu ascult pe youtube flamenco, dar cu toate acestea una din cele mai frumoase experiente pe care mi-a fost dat sa o traiesc s-a petrecut la taverna La Taberna de Mister Pinkleton.  

De e calatorim? Pentru ca ne place sa traim! Pentru ca iubim viata! Pentru ca nimic nu ne face mai vii decat sentimentul acela prin care ajungem sa simtim pe propria noastra piele cultura locului, obieciurile si sa cunoastem oamenii.  Pentru ca suntem norocosi sa asistam la spectacolul vietii!

Era o zi de decembrie superba la Madrid si vazusem soarele dupa ce in Romania lipsise de 29 de zile :-)) Si erau +12 grade Celsius, ne perpeleam la o adica :-).  Dis-de-dimineata am pornit sa vizitam orasul si, pe langa obiectivele turistice, am descoperit oamenii!

Am vazut sensul Siestei! Am vazut cat de minunat poate sa fie ca la ora 12 toti prietenii tai sa se intalneasca la un pahar de  “caña” (bere la canuta 🙂 ) si la cateva tapas. Am vazut cum un local mic, care la noi nu ar fi bagat in seama pe motiv ca e maghernita,  devine incapator pentru sute de oameni cu tot cu galagia specifica lor. Asa suna o multime aparent eterogena fericita! Si toti au loc si toti zambesc!

Si vine seara si nimic din ceea ce era planificat nu credeam ca urmeaza sa ma impresioneze -Flamenco in Madrid.  In jurul orei 19 spectacolul urma sa inceapa. Ne-am asezat inghesuiti la masa si am platit spectacolul – 25 de euro (inclus  o sangria).

Chitara incepe sa sune, vocile sa cante,  spectacolul Flamenco in Madrid sa inceapa. Frumos dar pentru mine inca nu era de ajuns.  O femeie, cred eu trecuta de varsta de 40 de ani, care pana atunci doar tinea isonul, nu cantase, se ridica si incepe sa danseze. Nu am vazut atata vitalitate in viata mea! Nu am mai vazut atata chef de viata vreodata!  Toata sala era extaziata, toti ochii erau atintiti asupra lor si sunt sigur ca toti cei care am participat la eveniment nu ne-am asteptat la asa ceva!

Daca nu esti acolo nu iti dai seama ce pierzi, nu iti dai seama ca ratezi o experienta ce te implineste.

Daca ajungi acolo iti dai seama de ceea ce poate ai pierdut pana acum si vei face tot posibilul sa o retraiesti, indiferent unde vei calatorii. Vei pune in prim plan nu obiectivele turistice sau shopping-ul,  ci factorul care a modelat pana la urma locurile respective: Omul.

4 comentarii publicate

Comenteaza aici!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: