By Alanbritom (Torres del Paine) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Calatorii pentru o viata: Plan de calatorie 14 zile in Chile (I)

Cati dintre noi isi doresc sa ajunga in Chile? Eu da! 14 zile pot parea mult dar veti vedea ca pentru a cunoaste o tara cu o suprafata de 756 kmp (adica vreo trei Romanii 🙂 ) nu ne sunt indeajuns! Lonely Planet a considerat Chile ca fiind destinatia anului! (Primul loc in top tari de vizitat in 2018)

Disclaimer: Acest articol este unul in care imi planuiesc de unul singur o posibila vacanta in Chile apeland la informatii locale si experiente de la bloggeri care au vizitat aceasta tara.

By Alanbritom (Torres del Paine) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

In perioada: 12-26 martie 2018 am gasit o oferta de avion astfel:

Perioade optime de vizitat Chile:

  • Sezon de varf: Decembrie – Februarie – perioada in care inclusiv Patagonia este accesibila turistilor. Acum in Chile este vara
    • Santiago: Temperatura Medie 20-21 grade Celsius, temperatura maxima 28-30 grade Celsius, posibil 1 zi cu ploaie, precipitatii 10mm/luna
  • Sezon Intermediar: Martie  – Mai (Toamna)  sau Septembrie – Noiembrie ( Primavara)
    • Santiago: Temperatura Medie 12-18 grade Celsius, temperatura maxima 18-27 grade Celsius, posibil 2-6 ziile cu ploaie, precipitatii 10-50 mm/luna (luna martie este foarte asemnatoare ca temperatura si precipitatii cu lunile din sezonul de varf)
  • Low season: Iunie – august – echilvalentul iernii – zapada incepand de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lunii septembrie
    • Santiago: Temperatura Medie 9 -10 grade Celsius, temperatura maxima 15-16 grade Celsius, posibil 2-6 ziile cu precipitatii, precipitatii 40-80 mm/luna

Conditii de calatorie in Chile (cetateni romani)

Suntem scutiti de viza pentru o perioada de pana la 90 de zile, dar trebuie sa facem dovada ca suntem acolo in scopuri turistice (rezervari hoteluri, sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor per perioada sejurului), mai multe detalii gasiti la acest link

Chile vs. Romania – https://thetruesize.com/
  • Chile este considerata in general ca fiind o tara sigura, dar trebuie evitate plimbarile pe timp de noapte si in plus ca si la noi, atentie in aglomeratii, usa automobilelor se tine inchisa etc.
  • Conform SafeAround – Chile este considerata ca fiind 79% sigura – overall risk Low (Romania are 80%)
  • Atentie totusi este o tara in care se inregistreaza cutremure mari
  • Moneda: Peso, 163 Peso Chilian = 1 Ron
  • Transportul: in general este deservit de autobuze, avand in vedere relieful muntos sunt putine localitati deservite de trenuri, dar chiar si asa durata calatoriei este mai lunga in comparatie cu cea a autobuzele. Transportul aerian deserveste cateva orase si costul acestuia este considerat ca fiind rezonabil (exemplu poti calatorii de Santiago la Puerto Montt – 1000 de km incepand de la 35 euro dus-intors, durata calatoriei 2 ore, cu transportul terestru minim 15 ore).

Regiuni turistice in Chile

  • Parcul natural Torres Del Paine

  •  Valle de la Luna si Desertul Atacama

  • Insula Pastelui

  • Patagonia si Lake district

  • Insula Pinguinilor – Isla Magdalena

Amintesc si Valparaiso, Regiunea vinurilor ( Valea Casablanca) pe care voi incerca sa le detaliezi in alte articole.  Acum incepem planul de calatorie, iar poarta de intrare in Chile este desigur: Santiago de Chile.

 

Plant de calatorie- 14 zile in Chile

Zilele 1 – 3 in Santiago de Chile

Orasul a fost infiintat in anul 1541 de catre Pedro de Valdivia si afost capitala tarii inca din perioada coloniala. Este un oras aflat la cateva ore atat de oceanul Pacific cat si de Muntii Anzi. O capitala cu o arhitectura contrastanta ce a avut de suferit de pe urma cutremurelor. Ce este de vizitat?

  • Plaza de Armas – piata centrala a orasului este construita de pe vremea lui Pedro de Valdivia dupa planurile lui Pedro de Gamboa. Aici veti vedea  cladirile: catedrala mitropolitana a orasului, Palacio de la Real Audiencia de Santiago (a fost palat regal acum este muzeul national de istorie) si Oficiul central Postal. Denumirea de plaza de armaz (piata armelor) o vom intalni in majoritatea oraselor coloniale hispanice.
  • La Vega Central de Santiago – piata centrala, din ce am observat arata cam ca pietele noastre de legume, doar ca vom vedea fructe exotice. Intodeauna cand calatoresc vizitez piata centrala ca sa imi fac o idee despre cum este respectiva tara/oras din punct de vedere culinar cat si cultural.
  • Cerro San Cristobal: viewpoint – al doilea ca inaltime (880 de m) un deal in nordul orasului . Aici se poate urca cu un funicular si se poate vizita gradina zoologica si Virgen del Cerro San Cristóbal (statuie).
  • Palacio de la Moneda: sediul guvernului. Constructia acestui edificiu a inceput in anul 1784 si a fost finalizat in anul 1805 si este in stil neoclasic. Pentru a-l putea vizita trebuie sa completam urmatoarea cerere 

 Nici nu am inceput! Asa ca in viitoarele articole voi incerca sa descopar cum se viziteaza si restul regiunilor turistice!

1 comentariu publicat

Comenteaza aici!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: