Top atractii Sarajevo !
Sebilj in Sarajevo

Top atractii Sarajevo ce merita a fi vizitate!

Ca urmare a unei excursii mai complexe am avut sansa sa vizitezi si capitala Bosniei si Hertegovinei. In acest articol ma voi indrepta strict pe Top atractii Sarajevo !

Sebilj in Sarajevo –  Top atractii Sarajevo – trivo.ro

 

Impresia generala despre orasul Sarajevo:

 • Un oras mic (<300 de mii de locuitori)
 • Curat, un oras aparte in Europa, in care musulmanii convietuiesc (cel putin in zilele actuale) cu ortodocsii si catolicii
 • Sarajevo este un amestec de modern si traditional, presarat pe alocuri cu “amintiri” ale razboiului incheiat in anul 1995
 • Un oras intre dealuri, inconjurat de jur imprejur de Republica Srpska (Republica Serbia – si nu, nu este vorba de tara Serbia, ci este vorba de o a doua entitate a federatiei Bosnia si Hertegovina)
 • Un oras cu moschei si cu biserici
 • Un oras atat estic cat si vestic
 • Un oras in care vei afla realitatea istorica a razboiului din 1992 -1995. Dar unde este politicos sa iti tii proprile pareri pentru tine!
 • “Sarajevo meeting of cultures” – slogan pe care il vei vedea mai mereu prin centrul orasului
 • Un oras sigur? Da!

Cum ajungi in Sarajevo din Romania?

Cu avionul, oferta low-cost poti ajunge in Bosnia din Romania astfel:

 • Cost 75-79 de euro, dus-intors, cu bagaj de mana mic. Recomand varianta de o saptamana pentru a vizita toata regiunea

Varianta 1

 1. Dus:
 2. Intors
  1. Tuzla – Viena, in data de 21 septembrie cu plecare la ora 6 dimineata: 15 euro, la fel si in data de 24 septembrie 2019
  2. Viena – Bucuresti, in data de 21 septembrie cu plecare la ora 15: 24 de euro, sau 20 de euro in data de 24 de septembrie.

Varianta 2

In trecut era mai simplu cand aveam din Bucuresti zboruri directe low – cost spre Budapesta, deoarece de aici sunt curse regulate direct catre Sarajevo. Iata un exemplu:

Transfer Aeroport Sarajevo to Bascarjiva (adica Sarajevo centru) – gasesti info aici.

Transfer aeroport Banja Luka catre orasul Banja Luka – aici 

Transfer din Tuzla – aici, info despre transportul public gasesti aici

Top atractii Sarajevo!

1. Din punctul meu de vedere pe primul loc al acestui oras este istoria recenta! Adica tot ce s-a intamplat in timpul razboiului din anii 1992-1995; modul cum este organizata tara acum; cum se inteleg oamenii din diverse etnii intre ei. Merita de vizitat si ranile razboiului pastrate in mod intentionat.  De aceea este recomandat cand ajungi aici sa apelezi la un ghid local care sa explice pe indelete, care sa imbine explorarea orasului cu intamplari dintr-o realitate nu prea indepartata. 

Sarajevo: urmarile razboiului- trivo.ro – Top atractii Sarajevo
Sarajevo rose - Top atractii ale orasului Sarajevo
Sarajevo rose– trivo.ro

2. Baščaršija este partea cea mai veche a orasului cu cladiri din jurul anului 1500 – acolo unde moscheia se intalneste cu biserica, acolo unde bazarul sta nas in nas cu cafeneaua sofisticata. 

Top atractii Sarajevo - meeting of cultures trivo.ro
Top atractii Sarajevo – meeting of cultures trivo.ro
Gazi Husrev-beg Mosque - top atractii sarajevo
Gazi Husrev-beg Mosque – Sarajevo trivo.ro
Ferhadija mosque Sarajevo trivo.ro
Sebilj in Sarajevo

3. Muzeul Tunelului Sarajevo – un loc strategic din timpul razboiului din anii 1992-1995  – cel care aproviziona de la aeroport intreg orasul in timpul asediului (care a durat 4 ani). Muzeul este foarte bine organizat, inclusiv cu sali in care se pot vizualiza documentare despre cele intamplate in acele vremuri. In prezent se mai viziteaza o mica parte a tunelului – va asigur ca este mult cosmetizat fata de cum arata pe timpul razboiului

Muzeul tuneluiui Sarajevo – link info vizitare

4. Cladirile emblematice si arhitectura orasului, spre uimirea mea, arata mult mai bine decat alte capitale Europene. Nu mai spun ca sunt si renovate… spre deosebire de mai stim noi ce capitala…. care a avut norocul sa aiba vremuri recente mai bune.

Catedrala din Sarajevo – trivo.ro
Top atractii Sarajevo - Bazarul Dimineata
Bazarul dimineata – sarajevo trivo.ro
Memorial to children killed during the 1992-95 Sarajevo siege – trivo.ro
Latin Bridge Sarajevo – locul unde a inceput primul razboi mondial  – trivo.ro
 Franz Ferdinand și soția sa, ducesa Sophie Albina Chotek – locul memorial – Podul Latin  – trivo.ro

5. Intreg peisajul natural al locului – orasul fiind imprejmuit de  dealuri pitoresti. Dar ca sa ajungi aici trebuie sa treci “granita”  in Republika Srpska

Top atractii Sarajevo - centrul orasului
In centrul Sarajevo
Top atractii Sarajevo - imprejurimi
Imprejurimile orasului Sarajevo

Top atractii Sarajevo !

Este un oras care priveste numai in trecut? Nici pe de parte! Noua ni s-a parut un oras mai viu decat multe alte orase pe care le-am vizitat!

Cladiri Birouri
Avaz Twist Tower

 

Top atractii Sarajevo ! Primaria orasului
Primaria Orasului – info vizitare  aici 

Experient Trivo – top atractii Sarajevo

 Ne-am trezit la ora 5 dimineata  si era lumina multa (luna mai) si am hotarat sa vizitam orasul inainte de micul dejun. Aproape ca nu erau oameni pe strada, un lucru foarte bun pentru explorarea si fotografierea orasului. Totul era curat, centrul orasului amortit, doar cei care aprovizionau erau prezenti ,asa ca ne-am pus pe filmat si pe pozat. Temperatura era numai buna. In timp ce exploram vedeam din in loc in loc prin parcuri pietre mortuare musulmane: erau ciudate dar si interesante pentru noi crestinii.

Seara am vizitat orasul din nou, totul era schimbat, multa zarva, multi oameni, a fost un bun prilej sa observam si vibratia orasului si putem spune ca ne-a placut!  Prin urmare pe langa vizitarea cu ghidul recomand sa luati la pasi marunti pe cont propriu orasul.

Este frumos? Este peste medie din punctul nostru de vedere.

Merita o vizita? Cu siguranta! Merita sa faca parte dintr-o excursie mai complexa care sa cuprinda toata Bosnia si Hertegovina!

In cadrul aceleiasi excursii am avut ocazia sa vizitezi si Mokra Gora – Muntele umed – mai multe detalii aici

Comenteaza aici!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Afla primul! Inscrie-te la newsletterul nostru!

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.
Holler Box
%d blogeri au apreciat: