Avem o tara. Cum o promovam?
Stim sa fim ghizi in propria noastra tara?

Botosani sau Milano?

Nu este ciudat ca am ajuns sa vizitam Berlin, Milano sau Bruxelles, cu avionul, la preturi de 10-20 euro, dus-intors, dar daca vrem sa vizitam Botosani trebuie sa scoatem din buzunar aproape 50 de euro? Cum ajungem sa vizitam orasele din Romania? Ce si cat stim, de fapt, despre ele?

Cati dintre noi am ajuns sa vizitam mai degraba orase din afara tarii doar pentru ca este mai usor sa ajungem acolo decat in alte orase din Romania? Cum ar trebui sa arate acel oras care sa merite “osteneala” de a parcurge un timp, deseori indelungat, pentru a ajunge la el?

Ce atractii ar trebui sa aiba orasele din Romania ca sa ne determine sa amanam vizita, spre exemplu, la Madrid? Si daca le are, le cunoastem?

Suntem mandri de locurile in care ne-am nascut? Am promovat vreodata altcuiva locul natal, orasul preferat sau in care locuim astfel incat sa il si determinam sa le viziteze?

Am fi un ghid bun al orasului nostru? Am putea realiza chiar noi acele renumite “free walking tour”? 

Zilele acestea am participat la o conferinta in care un invitat strain a povestit pe scurt ce a vizitat in Romania si cat este de surprins ca unii dintre interlocutorii sai, romani, nu ajunsesera inca in acele locuri. Recunosc cu stanjeneala ca ma aflam printre acestia.

De aceea intentionez sa fac o noua categorie, Orasele din Romania, in care sa iau la rand fiecare oras municipiu resedinta de judet (si nu numai) si sa incerc sa il pun in valoare. Iar atat cat timpul imi va permite (precum si infrastructura 🙂 ) voi incerca sa si vizitez unele dintre acestea.

Cu ajutorul vostru, cei care traiti in aceste orase/locuri (sau le cunoasteti bine), as putea include in articole indicatii ce numai un localnic le stie.

Imi puteti lasa mesaje despre orasele voastre de suflet aici sau la adresa trivo@trivo.ro?

4 comentarii publicate

Comenteaza aici!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: