Alcazaba in Alhambra, Granada

Vizita in Alhambra – Granada!

Cum am mai spus si probabil nu ma voi opri prea curand in a preciza: Granada este un oras aparte! Un loc unde cultura spaniola s-a impletit perfect cu cea maura. Cel mai impotant obiectiv al orasului este, fara nici un dubiu Alhambra! Un obiectiv ce musai nu trebuie ratat!

Cum sa ajungi?

 • Din Romania principalul aeroport cu legatura directa este Malaga – cu putina pricepere poti ajunge si de la Alicante –  imbinand cu o vizita in orasul Murcia.

Cum iti cumperi biletul pentru Alhambra?

 • Ca sa viziteti acest complex este recomandat ca biletele sa le cumperi din timp. Varianta aleasa de noi a fost urmatoarea:
  1. Am intrat pe site-ul ticketmaster – mai precis pe acest link – am ales varianta Alhambra General – acces la tot complexul – 15.40 euro de persoana
  2. Am ales un interval orar, necesar doar  pentru Palazatul Nazaries. In rest am putut sa vizitam celelalte obiective incepand de dimineata si nelimitat ca timp.  Insa musai nu trebuie ratata ora programata la palat. Nu veti fi primiti nici in grupul de dinainte si sigur nici in grupul de dupa. Atentie: pentru intrare se sta la coada (cu biletele cumparate cu tot 🙂 )
  3. Am ajuns in Granada si cand am ajuns la “Pabellón de Acceso a la Alhambra” (intrarea de la Generalife) am depasit casele de bilete si pe dreapta intr-o “incapere-chios”, langa magazinul de suveniruri, erau niste tonomate unde am introdus cardul cu care am cumparat biletele de pe site si le-am tiparit. In decembrie nu era coada… De asemenea  am inteles ca si din oras se pot tipari la Corral del Carbon Ticketmaster machine din Calle Mariana Pineda, numarul 8.  

Top 5 obiective in Alhambra

Noi am parcurs urmatorul traseu:

1. Generalife:

 • Gradina arhitectului (dupa unele traduceri), gradina paradisului sau gradina petrecerilor dupa alte traduceri,  a fost initial construitra in secolul XIV de catre Muhamed al III -lea si infrumusetata ulterior de catre Ismail I  (conducatori ai dinastiei Nasrid). Impreuna cu palatul reprezenta resedinta de vara al conducatorilor mauri. Gradina actuala este o reconstructie inceputa in anul  1931 si finalizata in anul 1951. Iata ce am vazut noi:
View over Granada from Generalife – Alhambra
GeneraLife Alhambra view over the city
GeneraLife – Church of Santa Maria de la Alhambra
GeneraLife – Alhambra
Generalife Alhambra Granada
GeneraLife -pebble style of Granada
Painting from The Court of la Acequia – Alhambra Generalife
The Court of la Acequia – Generalife
The Generalife Theater in Alhambra
GeneraLife
View over Alcazar from the Generalife

Generalife se citeste Heneralife 🙂 iar pentru noi a fost cel mai grozav loc din toata Alhambra. Si pentru ca gradina este tare dichisita dar mai ales pentru peisajele absolut geniale.

2. Alcazaba

 • Este o fortareata militara, cladirea cea mai veche a complexului Alhambra (unii istorici precizeaza ca o parte ar fi fost construita inca din secolul IX-lea). Actualul edificiu a fost construit de catre Muhamad I. Contine 3 turnuri: Torre Quebrada, Torre del Homenaje si Torre de la Vela. In interior veti vedea ceea ce a mai ramas din aceasta fortareata, iar in cel mai inalt punct veti avea parte de o priveliste aparte asupra Granadei si a Sierra Nevada, cu zapada lui cu tot 😉 .
Alcazaba in Alhambra, Granada

[vrview img=”https://trivo.ro/wp-content/uploads/2017/05/360-Alcazaba-Tower-trivo.ro_.jpg” ]

3. Palatul lui Carlos al V-lea

 • Construit pentru Carlos al V-lea, palatul s-a vrut a fi o resedinta demna de un imparat al imperiului Sacru Romano-Germanic, deci la origine catolic. Constructia are o inaltime de 17 metri si este in forma de patrat, dar in interior are o curte circulara. Adaposteste muzeul complexului Alhambra dar si Museo de Bellas Artes de Granada. Pe exterior mi s-a parut ca arata ca niste tablete de ciocolata numa’ bune de incercat (cred ca imi era foame  🙂 )
Palace of Charles V – Alhambra
   • [vrview img=”https://trivo.ro/wp-content/uploads/2017/05/Palace-of-Charles-V-Alhambra-interior-trivo.ro_.jpg” ]

4. Biserica Sfintei Maria

 • Nu este cea mai frumoasa biserica pe care ati vazut-o, dar daca tot sunteti pe acolo merita o scurta vizita. Se afla langa palatul lui Carlos, a fost construita in secolul al XVII-lea pe locul marii moschei din Alhambra.
  Church of Santa Maria de la Alhambra
  Church of Santa Maria de la Alhambra

  5. Palatul Nasrid (Nazaries)

 •  De fapt compus din 3 palate: Mexuar, Palatul Comares si Palatul Leilor. Este bijuteria complexului. Constructia a inceput in secolul al XIII-lea dar cladirile actuale dateaza din secolul al XIV-lea.  In interior veti fi uimiti de motivele maure, de curtile interioare si de tavanele unor incaperi. Cand am vizitat noi curtea Leilor era partial in renovare. Insist: vizitarea se face strict prin programare
 • Despre Palatul Nazaries se spune ca este cea mai impresionanta mostenire a culturii islamice din Europa, perfecta prin proportii si geometrie. Si este. Doar ca este altfel decat ne asteptam. Pornind de la experienta Toledo, cu a sa gara impresionanta, credeam despre Nazaries ca va fi colorat. Nu este asa. Probabil ca si din cauza uzurii timpului, insa este un cu totul alt stil. Culorile sunt pale. Dar compenseaza bogatia si complexitatea dantelariei basorelief.
 • Pentru noi, Nazaries este ca o piesa de bijuterie, ascunsa privirilor dar muncita cat toate celelalte bijuterii la un loc.

[vrview img=”https://trivo.ro/wp-content/uploads/2017/05/360-Palacios-Nazaries-trivo.ro_.jpg” ]

Palacios Nazaries – Curte interioara
Palacios Nazaries – Misterious man
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Palacios Nazaries interior
Interior Courtyard of Palacios Nazaries
Palacios Nazaries – Gardens

 

Comenteaza aici!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Afla primul! Inscrie-te la newsletterul nostru!

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.
Holler Box
%d blogeri au apreciat: