Vacanta de iarna: Innsbruck cu sau fara skiuri

[:ro]

Aproape ca iarna bate la usa si multi spun ca e vremea sa stam in casa la caldurica 🙂 . Avem timp de asta cel putin in urmatoarele 3 luni si prin urmare va recomand sa alocati macar 6 zile pentru un loc unde Doamna Iarna este la ea acasa: Innsbruck.

Zboruri direct din Romania nu exista in luna ianuarie, cel putin la data la care scriu articolul. La o cautare atenta gasesti zboruri cu escale la peste 220 de euro.

Dar am gasit o solutie 😀 ! Zbor in perioada 26-31 ianuarie 2017 la Munchen + autocar direct de la aeroport la Innsbruck. Astfel:

  • 26 ianuarie zbor cu TAROM (bagaj de cala inclus 😉 ) – ora de plecare 08.25 si aterizare in Munchen la ora 09:35
    • tot in data de 26 ianuarie avem un transfer direct de la aeroport cu FLIXBUS – la ora 11.00 – durata calatoriei este de 3h
  • in data de 31 ianuarie, tot cu TAROM, din Munchen (tot cu bagaj de cala inclus) – ora de plecare 10.35 si aterizare in Bucuresti la 14.20 (atentie aceeasi aeronava face o mica escala de 30 minute la SIBIU)
    • transferul din Insbruk la Munchen il puteti face cu FLIXBUS de la ora 05.30. Ajunge la ora 8.40 la aeroport, cat sa prindeti zborul mentionat mai sus.
  • AICI aveti zborul si AICI transferul cu Flixbus – eu am folosit aceasta companie de transport in Germania de mai multe ori si mi-a placut. Mai ales la preturi 🙂
  • Atentie! TAROM mai are o oferta – Accepta gratuit un echipament de sport 
  • Costul transportului: 80 de euro (avion dus-intors cu bagaj de cala) + 40 de euro transferul in Insbruk. Total: 120 de euro 🙂

Cazare:

  • Trivago – camera dubla  cu baie privata de la 300 ron / noapte
  • Expedia – de la 350 de euro pentru tot sejurul – 4 persoane

 Innsbruck – atractii turistice:

D’ale gurii, traditional tiroleze:

  • Tiroler speckknodel – chiftele din aluat de paine si sunca, servite fie in supa fie alaturi de salata
  • Grostl – un fel de cartofi taranesti cu sunca si ceapa copti-caliti, alaturi de un ou ochi
  • Kasspatzln – taietei din ou cu branza rasa, preparat la cuptor si servit cu ceapa prajita deasupra
  • Schlutzkrapfen – galuste umplute cu cartofi, servite cu unt, ceapa si patrunjel

Ce putem servi la desert:

  • Kiachl – gogosi plate servite cu gem de merisoare pus deasupra si pudrate cu zahar
  • Moosbeernocken – clatite umplute cu afine si pudrate cu zahar
  • Apfelradln – sau rotite din mere, in care merele invelite intr-un fel de clatita sunt prajite si servite cu scortisoara si zahar.
  • Si sa nu uitam doza zilnica de ciocolata: saker torte 😀

Iar de baut?

  • Evident, bere. Nici nu mai este necesar sa intru in detalii
  • Vin. Nu sunt de ratat soiurile runer veltliners (ceva mai aspre), cele fructate (gelber muskatellers) sau riesling-urile puternice
  • Almdudler – bautura carbogazoasa, considerata a fi bautura nationala austriaca, produsa din extracte ierbale. Anual se produc peste 80 de milione de litri.
    Nota: nu este de ratat o seara traditonal tiroleza in care domni si domnite, costumate traditional va vor incanta cu muzica si dansurile traditional tiroleze. Olarihuhuu! 🙂

About

Poate ti-ar placea...

Comenteaza aici!